Organizarea colecțiilor

Organizarea colecțiilor bibliotecii este un proces consumator de timp și costisitor, iar în multe cazuri se soldează cu disponibilitatea parțială sau închiderea în întregime a bibliotecii pentru cititori. Soluțiile moderne ARFIDO cu tehnologie RFID permit scurtarea măsurabilă a timpului necesar pentru inventariere și organizarea colecțiilor. Căutarea nu mai necesită scoaterea obositoare de pe rafturi a fiecărei poziții. Dispozitivele portabile RFID pot citi informațiile stocate în memoria etichetelor de bibliotecă RFID de la o anumită distanță. Într-un timp foarte scurt este posibilă verificarea aranjării corecte a titlurilor pe întregul raft, detectarea poziției căutate sau a celei care provine din altă secție.

În oferta Arfido se află cititoare portabile, manuale RFID cu un dispozitiv separat de afișare a informațiilor, precum și cele care au un ecran integrat al cititorului. În timp ce deplasați cititorul de-a lungul raftului sunt obținute informații din etichete și verificate în sistemul bibliotecii. Dispozitivul alertează conform parametrilor setați, de exemplu, în momentul în care detectează titlul căutat sau a identificat o carte care provine din altă secție.

 • Inventar mobil ARFIDO

  Inventarul mobil este un instrument foarte ușor și plăcut de utilizat în activitatea de bibliotecar, care permite căutarea, identificarea și organizarea rapidă a resurselor bibliotecii.

 • Wózek biblioteczny z ruchomym dnem

  Cărucior de bibliotecă cu fund mobil

  Fără îndoială o facilitate în activitatea bibliotecarului este căruciorul de bibliotecă cu fund mobil.

 • Sortator pentru boxa de returnare RFID

  În bibliotecile care deservesc un număr mare de cititori, returnarea publicațiilor împrumutate poate constitui o problemă de organizare serioasă.