Împrumuturi RFID

În numeroase biblioteci în care au fost puse în aplicare soluții RFID cititorii pot beneficia de colecțiile disponibile în așa-numitul acces liber. Ei pot căuta liber în resursele bibliotecii și pot alege titlurile pentru împrumut. Întregul proces de împrumut al cărților este extrem de ușor și prietenos atât pentru bibliotecari, cât și pentru cititori. Pozițiile selectate pot fi închiriate în mod independent, folosind un post dedicat pentru împrumutul independent sau de la postul bibliotecarului. Sistemul de bibliotecă recunoaște permisul personal de bibliotecă al utilizatorului și cărțile, în baza informațiilor de pe eticheta de bibliotecă RFID. Apoi, acesta atribuie cărțile trecute prin cititor acestui cont. Printarea confirmării finalizează procesul de împrumut.

De asemenea, cititorii cu dizabilități pot face un împrumut independent folosind un post cu o înălțime reglabilă a mesei și cu ajutorul funcției de schimbare a modului de afișare a ecranului.

 

 • Stanowisko kodowania etykiet RFID

  Post de codificare etichete RFID

  Tehnologia RFID permite introducerea foarte rapidă a noilor publicații în circuitul bibliotecii. Efectuarea schimbărilor în memoria etichetei are loc aproape imediat, ceea ce accelerează într-un mod măsurabil împrumutul și returnarea cărților.

 • Postul bibliotecarului - împrumuturi

  Nu toate pozițiile disponibile în bibliotecă pot fi împrumutate prin self-service. Informația despre acest lucru este stocată în eticheta RFID aplicată pe carte.

 • Cititor RFID

  Cititorul RFID este utilizat pentru citirea informațiilor stocate în memoria etichetei RFID și permite identificarea simultană până la 5 cărți, ceea ce accelerează foarte mult procesul de împrumut sau de returnare a cărților.

 • Post de auto-împrumut

  În biblioteca cu acces liber cititorul, de unul singur sau cu ajutorul bibliotecarului, căută cartea dorită. Pozițiile căutate și selectate pot fi împrumutate independent utilizând postul de self-service ARFIDO, care permite împrumutul mai multor volume în același timp.