Tyvesikringsgates

Ønsker biblioteket at stille materialer til lånernes rådighed i form af fri adgang skal der anvendes diskrete sikkerhedsløsninger med henblik på sikring af materialerne. Den moderne, arkitektoniske opbygning af nutidens biblioteker, kombineret med det udfordrende interiørdesign fra de tidligere epoker, kræver anvendelse af løsninger, som – bortset fra høj effektivitet – passer perfekt til omgivelserne, ikke forstyrrer omgivelsernes harmoni, men til gengæld fremhæver omgivelsernes unikke udtryk.

Biblioteksmaterialer med indklæbede RFID biblioteksetiketter er sikret vha. tyvesikringsgates placeret tæt på indgang/udgang.

Udstyret detekterer forsøg på uautoriseret udlån af usikrede materialer og – i tilfælde af, at sådan et forsøg detekteres – orienteres vagtpersonalet herom via et lyd- og lyssignal.

ARFIDO tyvesikringsgates kendetegnes ved høj effektivitet, opnået takket være den avancerede, digitale elektronik og algoritmer for detektering af forstyrrelser af radiobølger. Den brede afstand mellem gates indskrænker ikke låneres bevægelsesfrihed i begge retninger. Gates udgør desuden et diskret præventionsmiddel, idet de gør de potentielle tyve opmærksomme på, at der er blevet truffet præventive foranstaltninger.

ARFIDOs tilbud omfatter også tyvesikringsgates baseret på elektromagnetisk teknologi (EM) inkl. passende sikringsetiketter.